8 Ekim 2013 Salı

Ekmeğini paylaş - Askıda ekmek

Askıda ekmek projesi ile ekmeksiz insan kalmasın. 




Daha evvel bir yazı okumuştum, İtalya'da parası olan kişiler cafelere gidip 2 kahve biri askıya diyormuş, kendi kahvesini içip 2 kahve parası ödeyip çıkıyormuş. Maddi durumu yetersiz biri gelip askıdan bir kahve deyip kahvesini içip para ödemeden çıkıyormuş. 

Bizim ülkemizde kahve karın doyurmuyor tabi. Diğer ülkelerde yardıma muhtaçların karnı doyuruluyor, vazgeçilmezleri olan kahve askıya alınıyor. 

Bizim ülkemizde durum öyle değil ne yazık ki. Çöpten bayatlamış ekmekleri toplayan anneler mi dersiniz, pazar artıkları için mahalle pazarlarını mesken tutan babalar mı dersiniz. 

Şimdilerde güzel bir uygulama başlamış. Bazı ekmek fırınları askıya ekmek alıyormuş. Yani siz gidiyorsunuz 2 ekmek deyip 2 tanesinin parasını ödüyorsunuz, 1 ekmek alıp çıkıyorsunuz. Biri askıda kalıyor. Ekmek alacak parası olmayan ihtiyaç sahibi de gelip askıdan bir ekmeği bedavaya alabiliyor. 

Gerçi bizim ülkemiz iyi niyet suistimaller ülkesi. Artık fırıncı askıdan ihtiyaç sahibine verir mi ekmeği, yoksa satıp parasını mı alır, yoksa gerçekten ihtiyacı olmayan biri gelir askıdan ekmeği alır mı bilinmez ama Polyannacılık oynamak şart. 

Bu uygulama yayılsa keşke, süt, yumurta vs gibi şeyler de olsa. Kimse ekmeksiz, hiç bir çocuk sütsüz kalmasın. 

Hiç yorum yok: