18 Ocak 2012 Çarşamba

Gebelik şekeri...Lohusa şekeri değil ama karışmasın :)

Gebeliğin 24.haftasına girilmesi ile birlikte şeker yüklemesi yapılıyor. Eşimin de (ki bundan böyle kendisine Bibi diyeceğim) daha evvel kan testinde biraz şeker bulunmuş ona da şeker yüklemesi yaptırması tavsiye edilmişti. Biz de aynı zamana denk düşürdük şeker yüklememizi.

Bir cumartesi sabahı erkenden kalkıp hastanenin yolunu tuttuk. Yanımıza bilgisayarımızı ve filmlerimizi almayı unutmadık tabi ki. Ne de olsa 3 saat hastanede kalacağımızdan canımızın sıkılmaması önemliydi. Saat başı kan vererek bir filmi bitirip aç kurtlar gibi Marmaris Büfe'ye saldırdık tabi. Orda yediğimiz her şey başka bir güzel geldi bize.

Meğer son kez böyle iştahlı yiyebiliyormuşuz. Bibi'nin kan şekeri 1.saat sonunda 158 çıktı. Doktor endişeleneek bişey olmadığını ama biraz rejim yapması gerektiğini söyledi ve sıra bana geldi ki benim şekerim 1.saatin sonunda 240 çıktı. Acilen endokroloji bölümüne yönlendirildim tabi.

Doktor 1 hafta boyunca parmaktan kan ölçümü yapmamı ve sonrasında değerlerle birlikte kontrole gelmemi söyledi.

Dün 1 hafta doldu. Değerlerimi doktora götürdüm ama pek beğenmedi. Bu seviyelerle aslında insülin tedavisi görmem gerektiğini ama cumartesiye kadar bir kez daha izlemeye almamı söyledi. Cumartesi günü tekrardan kontrolüm var. Değerler bu seviyede gitmeye devam ederse insülin tedavisine başlanacak.

En kötü şey bu olsun tabi, ilk gün öğrendiğim kadar çok üzülmüyorum. Sonuçta çözümü var ve doğumdan sonra bu durumdan kurtulabilirim. Üstelik 6 ayda aldığım bu 16 kilonun da mantıklı bir açıklaması oldu sonunda. Sıkı bir diyette uygulandığı için şu andan itibaren hiç kilo almadan hatta vererek hamileliğimi tamamlayabilirim.

6 yorum:

Öykücü dedi ki...

Geçmiş olsun,hayırlı olsun,iyi ki yazdın da tekrar buldum seni:))

Belinay kim bu arada:))

Mobilya önerim ; Meltem mobilya Kral takımı.Adı kral ama ben kızıma aldım gerçi oğlum olsa da bu takımı alırdım.Krem rengi ama beyaza da boyanabilir.Memnunum vs.


Öptüm.

Sorriso dedi ki...

Öykücüm yaşasın hoşgeldin, ben de vakit bulup bloguna yazıp haber veremedim sana, hata bende kusura bakma.

Belinay, kızımızın ismi olacak inşallah. pek bilindik bir isim değil, Bibi buldu 3 ay evvel :)

Oda takımı için geçen cumartesi Modoko'ya gittik. Kervan'da beğendik 2 takım, bu cumartesi tekrar gidip son kararımızı vereceğiz. Meltem'e de hemen bakayım.

Artık bol bol görüşeceğiz. Öpüyorum çok Duru'yu da :)

cinar dedi ki...

a ah neler neler olmuş :) hani blog listende ben neredeyim bakayım? bana da gelip haber vermedin ama ben seni buldum işte:) hayırlı olsun hamileliğin. güzelce tamamlar ve sağlıkla Belinaycığını kucagina alırsın inşallah :) geçmiş olsun bu arada. hamilelikle şeker olabiliyor. doğumdan sonra düzelir umarım. biz de mobilyamizi modokodan almiştık. yıldızgençbebe den. çocuk kalbi ve lara bebeyi de çok beğenmiştim. bilgine.

Sorriso dedi ki...

Ama Çınar sen daha yeni dönmüşsün blog hayatına. Hep baktım takip ettim seni ama sonunda dün açılışı yapmışsın sen de hadi hayırlı olsun :) En azimlimiz Öykücü çıktı. Ama gene aynı zamanda toparlandık süperiz ya :)

Lara Baby'ye ben de gittim ama sahibi adam kendini o kadar çok övdü ve o kadar çok konuştu ki bana biraz itici geldi. O yüzden orayı pek tercih etmeyeceğim sanırım.

cinar dedi ki...

ben de lara babyden almadım zaten :) oradakiler daha çok kızlar için gibi geldi bana. çok süslü :)) seninki de kız olacaği için dedim. ben mobilyadan memnunum lakin satış sonrasından memnun değilim. o açıdan yıldızları tavsiye etmem. ama ablam ve arkadaşım çocuk kalbinden aldılar çok memnun kaldılar tavsiye ederim :)

Sorriso dedi ki...

uzunbacakta ordan almıştı galiba. bi kaç kişiden daha duydum çocuk kalbini ama o lara baby'nin olduğu sokakta göremedim ben çocuk kalbini. başka bir sokakta herhalde.