8 Ekim 2013 Salı

Belinay'ın gözünden hayat

Evimiz bu aralar çok karışık. Kış'ın gelmesi ile birlikte hummalı bir çalışma başladı. Annem daha evvelden hiç kışa hazırlık yapmamış. Sanırım tüm bu hazırlıklar benim için yapılıyor. 

Önce kışlık domates ile başladı. Bu resimde görünenler yarısı. Bir bu kadar daha yapıldı ve dolaplara kaldırıldı. 




Sonra da kışlık fasulyeye geçildi. 7 kilo fasulye ayıklandı, domatesle kavruldu ve poşetlerle buzluğa kaldırıldı. Bu gördüğünüz resim de daha yolun başı. Yaklaşık 7 poşetimiz var...


Artık bayağı büyüdüm ben. Büyük adam gibi oturup elimde çatalım kaşığım ile yemek yiyorum. Üstüm başım saçım her yer batıyor ama olsun :) Akşamları muhallebi yemeyi bıraktım. Evde ne varsa onu yiyorum. Kus kus, makarna pilav ve et en sevdiklerim. 

Hobilerim arasında yemek yeme, evi talan etme ve anneme yardım etmek var. Dağıtıyorum ama bir yandan da silip süpürüyorum.


Arada nadir de olsa yoruluyorum. Dinleniyorum...


Hala konuşmuyorum. Kullandığım ve tekrar ettiğim kelimeler var ama az. Onun yerine isteklerimi çığlık atarak anlatıyorum. Televizyon sevmiyorum. Hele Baby First falan aman aman hiç sevmediğim kanallar. Ben Disney Channel'ı seyrediyorum. 

Gece uyanmalarım azaldı. Annem akşam yatarken içtiğim sütü akşamüstüne aldı ben de rahat rahat uyuyorum. Sanıyorum gaz yapıyormuş bana. Arada bir kalkınca da annemle babam yanına alıyor beni. Babamı çok sevsem de onu tekmeleyip salona atıyorum. Rahat rahat uyuyorum. Uzun zamandır saat 7'de kalkıyordum sabahları. 2 gündür 8 ile 9 arası uyanıyorum. Bana da iyi oluyor annemlere de...Uyanınca da sabah keyfi yapıyoruz. 



Annemle pek eğleniyoruz. Fotoğraf çekip duruyoruz. 





Cumartesi günü tribünden arkadaşım Kartal Özgür Yaşar'ın doğum gününe gittim. İlk pastamı yedim. Balonlarla oynadım. Koşturdum durdum. Hiç çekinme, yadırgama, utanma huylarım yok. Beni salın bri ortama ben hemen yolumu bulurum. 


Annemin topuklu ayakkabısı var ama hç giymez. Ortada görmediğim için denemiyorum. Onun kaba görünümlü terlikleri ile idare ediyorum. 
 

 Çok paylaşımcıyım. Yediklerimi herkese ikram ediyorum. Yoksa boğazımdan geçmiyor. 
 

Canım yap deyince sarılıyorum. Bi de sırtını sıvazlıyorum. Öpmeyi de öpücük atmayı da öğrendim. Bi de herşeye şaşırıp "a aaaaaaaa" diyorum. Çok gülüyorlar. 

Hayat güzel geçiyor. Annemi de babamı da çok seviyorum. 


1 yorum:

Adsız dedi ki...

kuzucum inşallah tüm hayatın saglık ve guzellık ıcınde gecer
Didoş teyzen :)